Zománcozott fazék a biztonságos főzésért

Világunkban egyre nagyobb kihívást jelent biztonságos alapanyagokat találni a főzéshez, valamint veszélytelen segédeszközöket a kivitelezéshez. A zománcozott fazék az egyik leghatékonyabb konyhai eszköz, aminek a segítségével a főzés biztonságossá válik. A zománc nem más, mint egy rozsdamentes, higiénikus, erős ellenálló képességgel bíró anyag, ami a hatékonysága mellett, kifejezetten esztétikus egy modern konyhában.
Összetételének köszönhetően, a zománcozott fazék nem lép reakcióba még magas savtartalmú ételekkel sem, ezáltal teljesen veszélytelenné válnak benne a főzési, a hűtési valamint a tárolási folyamatok. Ha a konyhában állandó partnernek választjuk, különös odafigyelést igényel, abból kifolyólag, hogy kevésbé bírja az ütéseket, tehát a zománc aránylag könnyen megsérül.
Kiemelkedő előnyt biztosít, hogy kerámia, indukciós, gáz valamint elektromos főzőlapon egyaránt maximális teljesítményt nyújt. A zománcozott fazék segít szembenézni és felvenni a harcot korunk egyik legnagyobb problémájával, nevezetesen az egészségünket károsító állandó külső behatásokkal.