Előnyökkel jár a lazacpástétom fogyasztása
A lazacpástétom jellegzetes ízű és természetes összetételének köszönhetően, gondosan megőrzi a nemes hal előnyeit. Olyan finom, mint a klasszikus házi pástétom. Ez a kész finomság a mindennapi étkezések nélkülözhetetlen hozzávalójává válik.
A lazacpástétom az ünnepi asztal dísze lesz, valamint gyors és tápláló harapnivalót biztosít a munkanapokon vagy piknik alkalmával. A lazac több okból is az egyik legnépszerűbb hal. Könnyen elkészíthető, ízlelőbimbóknak is csemege, egy óceánnyi egészségügyi előnnyel jár, a rendszeres fogyasztása pedig javíthatja a közérzetet.
Az egészségügyi szakértők a lazacot gyakran szuperélelmiszernek tartják, mert olyan tápanyagokban gazdag, mint a B12-vitamin, a szelén, a D-vitamin, a B6-vitamin és a kolin. Bár a legtöbb halfajta és tenger gyümölcsei soványok és alacsony zsírtartalmúak, a lazac a magas zsírtartalmáról híres.
Az Omega-3 egyik legjobb forrása. Ezek a zsírok a lazacpástétomban is benne vannak és támogatják a szív egészségét, csökkentik a gyulladást és elősegítik az optimális agyműködést.