Az erőteljes ízű szardella
A halhús és az ebből készített ételek kifejezetten egészségesek, de sajnos elmondható, hogy Magyarországon elég keveset fogyasztanak ezekből az emberek. A legkisebb testű hal az emberi táplálékként fogyasztott fajták közül a szardella, amit a mediterrán partvidéken,
Észak-Afrika vagy Nyugat-Európa partjainál halásznak. Sokszor tengervízben áztatják, majd olajban vagy sóban tartósítják. Eléggé erőteljes íze van, ezért a szardella rendkívül finom például a Cézár-salátában. Fogyasztásának legnépszerűbb módja pirítós kenyérrel, tésztaétellel, pizzán, salátában, raguban vagy tapaszban történő evés.
Lágy tojással vagy sült brokkolival különleges ízhatása van. Sokféle ízesítéssel forgalmazzák ezt a fajta halat, a leggyakrabban kapribogyóval, de kapható kenyérdarabokkal vagy lekvárral is, sósságának ellensúlyozására.
Ha szardella konzerv beszerzése jelenti a célunkat, akkor érdemes felkeresnünk az iztenger.hu online üzletet. Magas minőségű termékeket forgalmaz, amelyek ízében, tartósságában biztosan nem csalódunk.